Goju Kai Karate

Goju Kai Karate

Vi trener Goju Kai Karate, som er en av de opprinnelige karate stilene fra Okinava, Japan.

Goju er sammensatt av de to japanske ordene Go og Ju, som står for Hard og Myk. Goju  er inspirert av «de åtte reglene» innen tradisjonell kinesisk boksing, «Alt i universet puster ut (hardt) og inn (mykt)».

Vi er medlem av I.K.G.A. (International Karate do Goju kai Association), og er direkte underlagt Hanshi, Ingo De Jong, 8. dan svart belte fra Sverige, som er I.K.G.A`s president i Europa.

Chojun Miyagi

Chojun Miyagi (1888–1953) grunnla Goju Ryu Karate. Gogen Yamaguchi var elev av Miyagi og startet siden sin egen organisasjon som vi trener i dag – Goju Kai Karate.

Miyagi var elev av Kanryo Higashionna (1853–1916), og det var etter hans død at Miyagi reiste til Fukienprovinsen i Kina slik som hans lærer hadde gjort før ham. Under sitt opphold der studerte han Shaolin, – den harde yttre formen, samt pa kua, – den myke indre formen for kinesisk boksing. Goju-Ryu har stor variasjon mellom fot og håndteknikker. Videre blir det utført harde og myke teknikker i sirkulære og lineære bevegelser. Filosofien er f.eks. å kunne bruke myke blokkerings teknikker mot slag isteden for hardt mot hardt.

Gogen Yamaguchi

Gogen Yamaguchi, The Cat (1909 – 1989) ble født i Kagoshima, Japan. Han begynte allerede i sine første skoleår å trene Goju under tømreren Maruta fra Okinawa. Maruta var imponert over Yamaguchis vilje til å trene hardt og lærte ham alt han kunne om Goju-systemet. Det var først i 1931 at Yamaguchi ble introdusert for grunnleggeren av stilarten Chojun Miyagi. Yamaguchi hadde til da kun brydd seg om den harde delen av Goju, men etter å ha møtt Miyagi bestemte han seg for å konsentrere seg om det åndelige/psykiske såvel som det fysiske.Gjennom å forene disse to stilene med Naha-te oppstod det nye systemet Goju Ryu. Gogen Yamaguchis fødselsnavn var ikke Gogen, men Jitsumi. Navnet Gogen fikk han av Miyagi som var imponert over hvor bra Yamaguchi mestret den harde delen av Goju. Gogen kan oversettes til norsk med «hardbarket» eller «tøff». Gogen Yamaguchi ble utpekt som Chojun Miyagis etterfølger og arvtager av hans Goju-skole i Japan. The Cat er den eneste som har fått 10. Dan svart belte i Goju Kai.

Goshi Yamaguchi, Saiko Shihan

Saiko Shihan Goshi Yamaguchi (1942) er den tredje sønnen av Kaiso (grunnleggeren) Gogen Yamaguchi. I 1951, åtte år gammel, begynte han å trene karate Han graderte til shodan (1 grad svart belte) i 1957 og til Nidan (andre grad svart belte) i 1959. I 1962 graderte han til Sandan (tredje grad svart belte) og ble offisiell instruktør. I dag har han 8. Dan svart belte.

I 1963 begynte han på Nihon Universitet i USA, med hovedfag i kino/filmstudier på kunstavdelingen. Mens han var student fikk han muligheten til å instruere karate i en amerikansk dojo i ett år. Etter at han kom tilbake til japan, instruerte han i forskjellige Goju-Ryu dojoer. Han ble ferdig med studiene i 1969 og ble fulltids-shihan i hoved-dojoen, med mål å spre og utvikle Goju-Ryu Karate do.

Han har besøkt og instruert i mer enn 40 land rundt om i verden som autorisert instruktør fra GojuKai, All Japan Karate-do Federation, Tokyo Karate Federation, og som internasjonal dommer.

I 1990 ble han utnevnt til president for All Japan Karate-Do Gojukai Association, International Karate-Do Gojukai Association, og fikk tittelen Saiko Shihan (Grand Master) for to organisjasjoner

Ingo de Jong, Hanshi

Ingo de Jong holder pr. idag graden 8. Dan Hanshi, tildelt han av Shihan Goshi Yamaguchi også 8. Dan. Han er sjefs-instruktør for Goju Kai Karate i Scandinavia og er øverste leder for I.K.G.A. (International Karate-Do-Goju Kai Association) for hele Europa.

Hanshi Ingo de Jong begynte sin budo karriere i Sydney Australia, tidlig på 1960-tallet, mens han ennå trente Judo. Etter mange års trening kom han i kontakt med karatesporten, som han valgte å fortsette med. Som et resultat av hengiven og hard trening ble han raskt belønnet med svarte belte

Med ønske om å videreutvikle sin forståelse for kampkunsten, begynte han tidlig på 1970-tallet en reise som førte han til Asia, videre gjennom Midt-Østen og til Europa. Han studerte Kung Fu i Malaysia, og mens han var i Thailand trente han med Thai-boksere. Gjennom sitt opphold i Midt-Østen lærte han Karate med stor suksess. Da han senere kom til Europa begynte han å konkurrere og vant flere forskjellige semi-kontakt og tradisjonelle turneringer. Med tiden slo han seg ned i Sverige, hvor han ble medlem av det nasjonale Svenske karatelaget.

På grunn av økende etterspørsel etter instruktører, trakk han seg tilbake fra aktiv konkurranse i 1979 i en alder av 36 år, for derfra å vie sine bestrebelser på å undervise og spre kunstarten Goju karate.

Under ledelse av Hanshi, Ingo de Jong, har Goju Kai Karate Do avansert og vokst i antall utøvere i Skandinavia. Mange av hans elever har representert sine respektive land, og noen har hatt stor suksess i internasjonale turneringer. Med årene har Ingo de Jong brukt anseelig tid i Japan til å studere stilarten Goju Kai Karate Do under grunnleggeren Gogen Yamaguchi og hans sønn Goshi Yamaguchi Saiko Shihan.

Hanshi Ingo de Jong har gjort karate til sin levevei, og kan i sannhet kalles en ambassadør for kampkunsten.